maanantai 6. syyskuuta 2010

Lohta avokadon kaverina (resepti)

Sitruunainen lohi-avokado
4 henkilölle
2 avokadoa
pala lohta
2 sitruunaa
(1 kermaviili)
(nippu minttua)
inkivääriä
valkosipulia
nuudeleita
suolaa
hunajaa
soijaa


Kermaviilikastikkeen voi hyvinkin jättää pois, annos on muutenkin mehukas.
(Tee kernaviilikastike jääkaappiin maustumaan. Sekoita joukkoon yrttejä, esim minttua, basilikaa, valkosipulia, sitruunan mehua, ripaus suolaa ja vaikka hunajaa vähän makeutta antamaan.)

Vesi kiehumaan nuudeleita varten!

Raasta inkivääriä makusi mukaan, mutta kuitenkin niin että se saa maistua kunnolla. murskaa 3-4 valkosipulin kynttä. Laita pannu kuumenemaan.
Kaiva avokadon liha kuppiin ja purista reilusti sitruunasta mehua päälle. Myös inkivääri ja valkosipuli maustaa avokadon mukavasti, eli lisää vaikka puolet raastamastasi määrästä avokadojen joukkoon. Ripaus suolaa jotta maut tulee hyvin esille.
Heitä nuudelit kiehuvaan veteen. Paloittele lohi sopiviin suupaloihin lautaselle.

Pyöräytä inkivääri ja valkosipuli oliiviöljyssä lämpimällä pannulla ja lisää joukkoon valutetut nuudelit.

Lorauta soijaa annoksen päälle!

Tarjoile heti! Lisukkeeksi voit lisätä vaikka rauskuvia ja herkullisia retiisejä.



sopii mainiosti myös flunssan kourissa olevalle potilaalle.. inkivääri ja valkosipuli auttaa kummasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti