maanantai 25. lokakuuta 2010

Rosmis Lindströmminpiffit

Rosmariiniset Lindströmminpiffit ( tästä määrästä tulee pellillinen isoja pihvejä )

700g Jauhelihaa
1dl korppujauhoja
2dl vettä (tai 1dl vettä ja 1dl ruokakermaa)
2 kananmunaa
3 pientä sipulia
2 valkosipulinkynttä
5 isoa punajuurta
kasvisliemikuutio
suolaa
pippuria (musta ja valko)
rosmariinia
paprikamaustetta

Laita punajuuret kasviliemi veteen kiehumaan, voit halkaista juuret nopeutaaksesi keittoaikaa. Turvota korppujauhot nesteessä. Pilko sipulit ja valkosipulit ja sekoita mausteiden kanssa korppujauhoseokseen. Lisää suolaa ekaksi kohtuudella ja lisää vasta koepaistoksen jälkeen jos on tarvis. Kuori ja raasta melkein kypsät punajuuret. sekoita jauheliha, punajuuri, sipuli-korppujauho-mausteseos ja 2 kananmunaa. Tee koe pihvi ja tarkista maku!. Kun olet tyytyväinen niin muotoile pihvejä omaan tyyliin uuninpellille ja paista 225c noin 20 minuuttia. Tarjoile punakaalista tehtyyn raasteeseen ja yrttisten lohkoperunoitten tai perinteisen muusin kanssa. Sopii myös kotitekoisen hampurilaisen väliin! Kevyin vaihtoehto olisi vaikka höyryttää parsakaalia tai keittää porkkanoita!



mmm... MEHUKASTA!

Pihvin kaverina punakaali-porkkanaraaste, mungituja ja paprikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti